Een taxatie laat u doen door een ervaren taxateur

Als u een woning heeft gekocht, heeft u voor de aanvraag van de financiering vaak een taxatierapport nodig van een onafhankelijke taxateur. Dit houdt in dat de taxateur niet betrokken mag zijn bij de aankoop of verkoop van de woning. Daarnaast kan een taxatierapport ook nodig zijn voor het oversluiten van een hypotheek, financiering van een verbouwing of gewoon om uw vermogenspositie ten opzichte van uw ontroerend goed te bepalen. In de meeste gevallen zal de bank vragen naar een ‘gevalideerd’ taxatierapport, door bijvoorbeeld het NWWI of Taxateursunie. Mocht u een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie willen, is een gevalideerd rapport zelfs verplicht. De taxatierapporten worden door ons kantoor opgesteld conform het laatste model woningfinanciering.

Onze taxateurs

Met onze lokale kennis zijn wij in staat een relevante waarde professioneel te bepalen. Onze specialisten kenmerken zich door absolute kennis van zaken en een grondige aanpak.
Het taxatierapport wordt altijd opgemaakt door onze onafhankelijke en erkende taxateur, die ingeschreven staat bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs en is aangesloten bij de branchevereniging NVM. De taxateurs zijn aangesloten bij validatie instituten Taxateursunie en het NWWI.

NWWI en Taxateursunie

Wij zijn aangesloten bij het NWWI en Taxateursunie en voeren jaarlijks ruim 400 taxaties uit. Hierdoor kunnen wij concurrerende tarieven hanteren. Uiteraard kunnen wij u ook van dienst zijn met een taxatie, tenzij wij bij de aan- of verkoop van de te taxeren woning betrokken zijn.

Het taxatierapport

Het taxatierapport bevat minimaal de volgende onderdelen:

• De kwaliteit van de constructie
• De staat van onderhoud
• De oppervlakte en inhoud van de woning
• De indeling van de woning
• Verschillende referentieobjecten om de waarde goed te kunnen onderbouwen
• De kwaliteit van gebruikte materialen
• De rechten en plichten (bijvoorbeeld erfdienstbaarheden en kettingbedingen)
• De locatie, bereikbaarheid en voorzieningen in de directe omgeving
• Foto’s van het getaxeerde

In principe wordt een taxatie binnen 5 werkdagen opgeleverd. Mochten wij bijvoorbeeld de eigenaar niet kunnen bereiken, waardoor de termijn van 5 werkdagen overschreden zal worden, zorgen wij dat wij dit tijdig terugkoppelen aan onze opdrachtgever.

Zoekt u een taxateur in Best of omgeving (met een hemelsbreedte straat van 20 km), die met lokale kennis van zaken een taxatie kan verrichten of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.