Taxatie Veldhoven

Bent u van plan om uw huis te verbouwen? Of wilt u een financiering aanvragen voor een woning? In beide gevallen heeft u een taxatierapport nodig. Deze taxatie dient uitgevoerd te worden door een onafhankelijke taxateur die verder niet is betrokken bij de aankoop of verkoop van uw woning. Wilt u weten wat uw vermogenspositie is ten opzichte van uw ontroerend goed? Ook daarvoor is een taxatie geschikt. Van der Heijden Makelaardij voorziet u graag van een taxatie in Veldhoven en omgeving. Graag vertellen we u er meer over het taxeren van een huis.

Een taxatie

Bij een hypotheekaanvraag en/of verbouwing vraagt de bank altijd om een gevalideerd taxatierapport die is opgesteld door het NWWI of de Taxateursunie. Als u een hypotheek wilt op basis van Nationale Hypotheek Garantie, is een gevalideerd rapport zelfs een eis. Een onafhankelijke taxateur die is ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs dient dit op te stellen. Verder moet deze taxateur aangesloten zijn bij de branchevereniging NVM. Alle taxateurs bij Van der Heijden Makelaardij zijn aangesloten bij validatie instituten Taxateursunie en het NWWI. De taxatierapporten worden door ons kantoor opgesteld conform het laatste model woningfinanciering. Voor een taxatie kunt u dus zeker bij ons terecht!

Onze taxateurs helpen we u graag

Bij ons kunt u te allen tijde rekenen op onze kennis en ruim 45 jaar ervaring. Op een professionele wijze bepalen wij de waarde van uw woning. Van der Heijden Makelaardij voert jaarlijks ruim 400 taxaties uit en daardoor weten we goed hoe we u moeten voorzien van een taxatie. Belangrijk om te vermelden is dat wij u alleen kunnen voorzien van een taxatie, indien wij verder niet betrokken zijn bij de aan- of verkoop van een woning.

Wat houdt een taxatierapport in?

Een taxatie leveren we binnen 5 werkdagen. Als bijvoorbeeld de eigenaar niet te bereiken is en daardoor de termijn van 5 werkdagen overschreden wordt, koppelen we dit op tijd terug aan onze opdrachtgever. Een taxatierapport bevat verschillende onderdelen, namelijk:

 • De kwaliteit van de constructie;
 • De indeling van de woning;
 • De staat van onderhoud;
 • De locatie, bereikbaarheid en voorzieningen in de directe omgeving;
 • Verschillende referentieobjecten om de waarde goed te kunnen onderbouwen;
 • De kwaliteit van gebruikte materialen;
 • De oppervlakte en inhoud van de woning;
 • De rechten en plichten (bijvoorbeeld erfdienstbaarheden en kettingbedingen);
 • Akte van levering;
 • KAD-uittreksel en KAD kaart;
 • Foto’s van het getaxeerde.

Van der Heijden Makelaardij staat voor u klaar!

Op zoek naar een taxateur in Veldhoven of omgeving (met een hemelsbrede straal van 20 km)? Graag leveren we u een taxatie voor uw huis, die geschikt is voor diverse doeleinden. Heeft u nog meer vragen en/of wilt u meer informatie over taxaties? Neem dan even contact met ons op.