Taxatie Oirschot

Wanneer u uw huis wilt verbouwen, heeft u altijd een taxatierapport nodig. Maar ook wanneer u een huis heeft gekocht en daarvoor een financiering wilt, dient u een taxatie te laten uitvoeren. Deze taxatie dient uitgevoerd te worden door een onafhankelijke taxateur die verder niet is betrokken bij de aankoop of verkoop van uw woning. Wilt u weten wat uw vermogenspositie is ten opzichte van uw ontroerend goed? Ook daarvoor is een taxatie geschikt. Van der Heijden Makelaardij voorziet u graag van een taxatie in Oirschot en omgeving. Graag vertellen we u er meer over het taxeren van een woning.

Een taxatie van uw woning

In het geval een hypotheekaanvraag of verbouwing vraagt de bank altijd om een gevalideerd taxatierapport die is opgesteld door het NWWI of de Taxateursunie. Als u een hypotheek wilt op basis van Nationale Hypotheek Garantie, is een gevalideerd rapport zelfs verplicht voor u. Een onafhankelijke taxateur die is ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs moet dit opstellen. Verder moet deze taxateur aangesloten zijn bij de branchevereniging NVM. Onze taxateurs zijn aangesloten bij validatie instituten Taxateursunie en het NWWI. De taxatierapporten worden door ons kantoor opgesteld conform het laatste model woningfinanciering. Voor een taxatie kunt u dus zeker bij Van der Heijden Makelaardij terecht!

Kies voor onze taxateurs

Bij ons kunt u altijd rekenen op onze kennis en ervaring. Op een professionele wijze bepalen wij de waarde van uw woning. Van der Heijden Makelaardij voert jaarlijks ruim 400 taxaties uit en daardoor weten we dus goed hoe we u moeten voorzien van een taxatie. Belangrijk om te vermelden is dat wij u alleen kunnen voorzien van een taxatie, indien wij verder niet betrokken zijn bij de aan- of verkoop van een woning.

De inhoud van een taxatierapport

Een taxatie wordt binnen 5 werkdagen opgeleverd. Als bijvoorbeeld de eigenaar onbereikbaar is en daardoor de termijn van 5 werkdagen overschreden wordt, koppelen we dit op tijd terug aan onze opdrachtgever. Een taxatierapport bevat verschillende onderdelen, namelijk:

 • De kwaliteit van de constructie;
 • De indeling van de woning;
 • De staat van onderhoud;
 • De oppervlakte en inhoud van de woning;
 • De locatie, bereikbaarheid en voorzieningen in de directe omgeving;
 • Verschillende referentieobjecten om de waarde goed te kunnen onderbouwen;
 • De kwaliteit van gebruikte materialen;
 • De rechten en plichten (bijvoorbeeld erfdienstbaarheden en kettingbedingen);
 • Akte van levering;
 • KAD-uittreksel en KAD kaart;
 • Foto’s van het getaxeerde.

Van der Heijden Makelaardij staat voor u klaar!

Op zoek naar een taxateur in Oirschot of omgeving (met een hemelsbrede straal van 20 km)? Graag leveren we een taxatie voor uw woning, die geschikt is voor meerdere doeleinden. Heeft u nog vragen en/of wilt u meer informatie hierover? Graag helpen we u verder. Neem dan even contact met ons op.