Taxatie Best

Heeft u een taxatie in Best nodig? Wanneer u een huis heeft gekocht en daarvoor een financiering wilt aanvragen, is het belangrijk dat u een taxatierapport heeft. Dit rapport dient opgesteld te worden door een onafhankelijke taxateur. Een taxateur mag namelijk verder niet betrokken zijn bij de aan- of verkoop van een huis. Wilt u gaan verbouwen en heeft u daarvoor een hypotheek of financiering nodig? Dan dient u tevens een taxatierapport te hebben. Ook kunt u uw huis laten taxeren om te weten wat uw vermogenspositie is ten opzichte van uw ontroerend goed. Van der Heijden Makelaardij voorziet u graag van een taxatie. Graag vertellen we u er meer over.

Een taxatie van uw huis

Een taxatie in bijvoorbeeld Best is nodig wanneer u bijvoorbeeld een hypotheek wilt. Vaak vraagt de bank naar een gevalideerd taxatierapport, door bijvoorbeeld de Taxateursunie of het NWWI. Wanneer u een hypotheek wilt op basis van Nationale Hypotheek Garantie, is een gevalideerd rapport zelfs verplicht. De taxateurs bij Van der Heijden Makelaardij zijn aangesloten bij validatie instituten Taxateursunie en het NWWI. De taxatierapporten worden door ons kantoor opgesteld conform het laatste model woningfinanciering. Voor een taxatie kunt u altijd bij ons terecht!

Onze taxateurs helpen u graag

Bij Van der Heijden Makelaardij kunt u vertrouwen op onze kennis en ervaring. Hierdoor zijn wij in staat om een relevante waarde van een woning te bepalen op een professionele wijze. Zo voeren we jaarlijks ruim 400 taxaties uit. Door onder andere deze kennis en ervaring van ruim 45 jaar, weten we goed hoe we u moeten voorzien van een taxatie. Belangrijk om te weten is dat wij u alleen kunnen voorzien van een taxatie, indien wij niet betrokken zijn bij de aan- of verkoop van een woning.

De inhoud van een taxatierapport

Een taxatie wordt binnen 5 werkdagen opgeleverd. Indien wij bijvoorbeeld de eigenaar niet kunnen bereiken, waardoor de termijn van 5 werkdagen overschreden wordt, koppelen we dit op tijd terug aan onze opdrachtgever. Een taxatierapport bevat meerdere onderdelen, namelijk:

 • De kwaliteit van de constructie;
 • De staat van onderhoud;
 • De oppervlakte en inhoud van de woning;
 • De indeling van de woning;
 • De locatie, bereikbaarheid en voorzieningen in de directe omgeving;
 • Verschillende referentieobjecten om de waarde goed te kunnen onderbouwen;
 • De kwaliteit van gebruikte materialen;
 • De rechten en plichten (bijvoorbeeld erfdienstbaarheden en kettingbedingen);
 • Akte van levering;
 • KAD-uittreksel en KAD kaart;
 • Foto’s van het getaxeerde.

Neem contact op!

Bent u op zoek naar een taxateur in Best of omgeving (met een hemelsbrede straal van 20 km)? Graag leveren we een taxatie die geschikt is voor meerdere doeleinden. Uiteraard voorzien we u tevens graag van meer informatie. Neem gerust even contact met ons op.