Taxatie Eindhoven

Een taxatie in Eindhoven? U bent aan het juiste adres bij ons: Van der Heijden Makelaardij. Wanneer u een financiering wilt aanvragen voor bijvoorbeeld een verbouwing, heeft u altijd een taxatierapport nodig. Een taxatierapport moet altijd worden opgesteld door een onafhankelijke taxateur die verder niet betrokken is bij de aankoop en/of verkoop van uw woning. Ook kunt u uw huis laten taxeren om te weten wat uw vermogenspositie is ten opzichte van uw ontroerend goed. Van der Heijden Makelaardij voorziet u graag van een taxatie. Graag vertellen we u er meer over het taxeren van een woning.

Een taxatie van uw woning

Een taxatie in bijvoorbeeld Eindhoven is nodig wanneer u een hypotheek wilt voor een huis of een verbouwing van uw woning. In dit geval vraagt de bank vaak naar een gevalideerd taxatierapport. Bijvoorbeeld opgesteld door het NWWI of de Taxateursunie. Als u een hypotheek wilt op basis van Nationale Hypotheek Garantie, is een gevalideerd rapport zelfs verplicht voor u. Een onafhankelijke taxateur die is ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs dient dit op te stellen. Ook moet deze taxateur aangesloten zijn bij de branchevereniging NVM. Onze taxateurs zijn aangesloten bij validatie instituten Taxateursunie en het NWWI. De taxatierapporten worden door ons kantoor opgesteld conform het laatste model woningfinanciering. Voor een taxatie kunt u dus zeker bij ons terecht!

Onze taxateurs helpen u graag

Bij ons kunt u te allen tijde vertrouwen op onze kennis en ervaring. Op een professionele wijze bepalen wij de waarde van uw woning. Van der Heijden Makelaardij voert jaarlijks ruim 400 taxaties uit en daardoor weten we dus ook zeker hoe we u moeten voorzien van een taxatie. Belangrijk om te vermelden is dat wij u alleen kunnen voorzien van een taxatie, indien wij niet betrokken zijn bij de aan- of verkoop van een woning.

De inhoud van een taxatierapport

Een taxatie wordt binnen 5 werkdagen opgeleverd. Als bijvoorbeeld de eigenaar onbereikbaar is en daardoor de termijn van 5 werkdagen overschreden wordt, koppelen we dit op tijd terug aan onze opdrachtgever. Een taxatierapport bevat verschillende onderdelen, namelijk:

 • De kwaliteit van de constructie;
 • De indeling van de woning;
 • De staat van onderhoud;
 • De oppervlakte en inhoud van de woning;
 • De locatie, bereikbaarheid en voorzieningen in de directe omgeving;
 • Verschillende referentieobjecten om de waarde goed te kunnen onderbouwen;
 • De kwaliteit van gebruikte materialen;
 • De rechten en plichten (bijvoorbeeld erfdienstbaarheden en kettingbedingen);
 • Akte van levering;
 • KAD-uittreksel en KAD kaart;
 • Foto’s van het getaxeerde.

Van der Heijden Makelaardij helpt u graag verder!

Op zoek naar een taxateur in Eindhoven of omgeving (met een hemelsbrede straal van 20 km)? Graag leveren we een taxatie die geschikt is voor meerdere doeleinden. Heeft u nog vragen en/of wilt u meer informatie? Graag helpen we u verder. Neem gerust even contact met ons op.